Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Малайзія направила в Україну експертів для розслідування катастрофи

П'ятниця, 18 липня 2014, 09:59

Влада Малайзії направила на схід України групу фахівців для розслідування причин аварії "Боїнга" авіакомпанії Malaysia Airlines.

Про це повідомляє "BBC-Україна", нагадуючи, що влада України створила спеціальну комісію для розслідування катастрофи.

Між тим, міждержавний авіаційний комітет, який базується у Москві, заявив, що необхідно створити під егідою ІКАО міжнародну комісію з розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines та передати їй "чорні скриньки".

"Міждержавний авіаційний комітет вважає, що в такій складній ситуації в районі катастрофи літака Боїнг-777, необхідно створити під егідою ІКАО міжнародну комісію з розслідування катастрофи літака Боїнг-777 Малайзійської авіакомпанії і передачу їй бортових реєстраторів, т.зв. "чорних скриньок" для їх дослідження під контролем цієї міжнародної комісії", - сказано в повідомленні на сайті МАК.

За даними BBC, рятувальники знайшли дві "чорні скриньки" зі збитого літака.

Представники бойовиків-сепаратистів заявили про готовність надати вільний доступ на місце катастрофи і гарантії безпеки української комісії з розслідування, а також міжнародним експертам.

Про готовність взяти участь в операції на місці падіння літака вже заявили Росія, США та інші країни.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 осіб (із них 15 - членів екіпажу), був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

СБУ заявила, що перехопила розмову терористів, з якої зрозуміло, що пасажирський літак у небі над Донеччиною збили "казаки", які стояли на Чернухінському блокпосту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування