Путін сказав, хто має розслідувати авіакатастрофу "Боїнга" через бойовиків

Субота, 19 липня 2014, 23:12

Розслідування причин аварії в Донецькій області літака авіакомпанії "Малайзія Ейрлайнс" має носити міжнародний характер і вестися Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) з підключенням всіх зацікавлених сторін.

Про це йшлося в ході телефонної розмови між президентом РФ Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Королівства Нідерландів Марком Рютте, повідомляє прес-служба Кремля.

Згідно з повідомленням, було продовжено обговорення питань забезпечення незалежного, відкритого та об'єктивного розслідування причин катастрофи в Донецькій області літака авіакомпанії "Малайзія Ейрлайнс".

"Підкреслено, що воно має носити міжнародний характер і вестися Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) з підключенням всіх зацікавлених сторін", - наголошується у повідомленні.

"Була акцентована необхідність зробити все можливе для забезпечення роботи представників ОБСЄ і доступу міжнародних експертів в район авіакатастрофи", - підкреслюється у повідомленні Кремля.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Повідомлялося, що представники терористичної "ДНР" не пускають інспекторів ОБСЄ до уламків літака у селі Грабове на Донеччині.

"Спочатку інспекторів зупинили на блокпосту і не дозволили їхати машиною, після чого представники ОБСЄ пішли до місця падіння пішки. Інспекторам дозволили пройти половину шляху, але до основної частини уламків не допустили", - йшлося у повідомленні.

Разом з тим, за даними РНБО,  "чорні скриньки"  з Боїнга-777 не перебувають в офіційних підрозділах української влади. 

"Чи є вони зараз у терористів - у нас також немає інформації. "За інформацією експертів, якщо терористи заволодіють "чорними скриньками", у них буде можливість спотворити записану ними інформацію", - повідомили в РНБО. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування