Бойовики чекають від Москви її експертів – розслідувати авіакатастрофу "Боїнга"

Субота, 19 липня 2014, 23:22

"Прем'єр-міністр" самопроголошеної ДНР Олександр Бородай звернувся до прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з проханням направити російських експертів для розслідування катастрофи літака "Боїнг 777" авіакомпанії "Malaysia Airways".

Як повідомляє Остров з посиланням на прес-центр ДНР, падіння частин літака і людських тіл відбулося в зоні бойових дій між армією Донецької Народної Республіки і збройними формуваннями України.

Як заявляє Бородай, "існує загроза військового та природного знищення доказів катастрофи".

"У зв'язку з необхідністю швидкого проведення необхідних слідчих дій та відсутністю достатньої кількості фахівців просимо направити в ДНР експертів з розслідування авіаційних катастроф, експертів з військових озброєнь, фахівців-криміналістів, судово-медичних експертів та інших фахівців з розслідування авіакатастроф ", - йдеться в листі на адресу Медведєва.

При цьому Бородай просить надіслати російських експертів "у найкоротші терміни".

Як відомо, команда фахівців зі Спеціальної групи порятунку та ліквідації катастроф Малайзії прибула до України і вирушила до Донецької області.

До команди фахівців входять спеціалісти з департаменту цивільної авіації та лікарі з відділу ідентифікації жертв катастроф - майже 150 фахівців.

До групи також увійшли військові, представники цивільної оборони та органів національної безпеки, патологоанатоми з поліції та хіміки. Усі вони братимуть участь у спільній міжнародній місії з розслідування обставин катастрофи малайзійського "Боїнг-777".

Разом з тим представники терористичної "ДНР" не пускають інспекторів ОБСЄ до уламків літака у селі Грабове на Донеччині.

"Спочатку інспекторів зупинили на блокпосту і не дозволили їхати машиною, після чого представники ОБСЄ пішли до місця падіння пішки. Інспекторам дозволили пройти половину шляху, але до основної частини уламків не допустили", - повідомляли ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...