Порошенко: Силовики звільняють Рубіжне від бойовиків

Неділя, 20 липня 2014, 21:57

Українські збройні сили заблокували місто Рубіжне Луганської області і зараз триває його звільнення від бойовиків.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба президента. 

"Попри супротив терористів, сьогодні українські збройні сили заблокували місто Рубіжне Луганської області і зараз триває його звільнення від бойовиків", - йдеться у повідомленні. 

За словами Порошенка, українська армія незважаючи на опір бойовиків, які продовжують отримувати високоточну зброю та важку техніку з Росії, "продовжує наступ та звільняє від цієї навали територію держави, відновлюючи порядок та життєдіяльність в містах і селах України".

Карта з maps.google.com.ua

Також президент заявив, що українська сторона готова забезпечити все необхідне для діяльності міжнародної комісії у проведені всебічного розслідування катастрофи Боїнга-777 "Малайзійських авіаліній".

Президент наголосив, що терористи продовжують перешкоджати проведенню належного розслідування.

"Брутальне поводження бойовиків із тілами загиблих, серед яких 80 дітей, їх переміщення з місця трагедії доводить, що ці аморальні знущання проводяться з метою знищення доказів", - підкреслив Порошенко.

На думку президента,  дії терористів мають отримати міжнародну оцінку та відповідну реакцію цивілізованого світу: так звані "ЛНР" та "ДНР" повинні бути визнані терористичними угрупуваннями.

Раніше у соцмережах з'явилися повідомлення про те, що м.Рубіжне на Луганщині - вже під контролем сил АТО, районні комендатури ДНР взято під контроль, а бойовики залишили місто.  

Разом з тим, за даними повідомлень у соцмережах, у сусідньому Сєвєродонецьку перекрито усі виїзди з міста. 

Скрін-шот сторінки "ВКонтакте"

Інфографіка rnbo.gov.ua

Раніше луганський активіст Дмитро Снєгірьов повідомляв, що лідери ЛНР втекли з Луганська

Джерело відео - Редакция ЮА

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування