Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко хоче створити "гарячу лінію" для матерів солдатів

Середа, 23 липня 2014, 21:14

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність "гарячої лінії" для солдатських матерів, дружин і зазначив, що дасть відповідне доручення Міністерству оборони.

Про це він сказав під час зустрічі з жінками - народними депутатами, членами міжфракційного об’єднання "Рівні можливості".

Окрім того, президент виступив за збільшення присутності жінок у владі.

"Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади", - наголосив він.

Порошенко назвав негативним фактом те, що сьогодні в уряді є лише одна жінка-міністр, а також те, що в парламенті - лише 10% жінок.

Глава держави зазначив, що підтримує позицію жінок-народних депутатів, які виступають за введення гендерного квотування у виборчому законодавстві. "Важливо проаналізувати, законодавчо врегулювати і забезпечити підвищення ролі жінки не лише в суспільстві, а й в управлінні державою", - сказав він.

Президент поставив завдання міністру закордонних справ Павлу Клімкіну збільшити кількість жінок-дипломатів, які очолять українські дипломатичні установи, представлятимуть Україну в країнах Євросоюзу.

На його переконання, "потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок є надзвичайно високим, і це варто враховувати владі у реалізації кадрової політики".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування