Фірташ заперечив можливість хімічної аварії у Горлівці

Неділя, 27 липня 2014, 21:12

На підприємстві "Стирол" у Горлівці немає запасів аміаку та інших вибухонебезпечних речовин.

Про це йдеться в заяві голови ради групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

Тому, за його словами, можливі вибухи на території підприємства можуть зруйнувати виробничі цехи, але не призведуть до хімічної аварії з тяжкими наслідками.

"Я категорично засуджую дії озброєних осіб, які сьогодні проникли на територію хімічного концерну "Стирол" у Горлівці, замінували його і висунули вимоги до української влади", - заявив Фірташ.

Він назвав такі дії "злочинними і безглуздими".

Фірташ також зазначив, що все великотоннажне виробництво, що включає в себе синтез і переробку аміаку, було зупинено 8 травня 2014 після загострення ситуації в регіоні.

За його інформацією, в цілях безпеки, відразу після отримання інформації про мінування, всіх співробітників концерну "Стирол" було евакуйовано з території підприємства.

Як відомо, близько 14:00 27 липня по Горлівці (Донецька область) було завдано ракетно-мінометного удару з околиць міста. Кількість загиблих серед мирного населення - від 20 до 30 осіб. 

У свою чергу терористи у Горлівці, де командування бойовиками перебрав на себе Ігор Бєзлєр (Бєс), висунули ультиматум, у разі порушення якого погрожують розстріляти заручників та підірвати хімічні заводи у регіоні

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування