Яценюк пообіцяв профінансувати армію всупереч Раді

Понеділок, 28 липня 2014, 22:15

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон.

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV,

"(Через не голосування в Раді - УП) у нас підвисли 1,5 млрд доларів, які вже були на шляху виділення. 500 млн доларів – це Світовий банк і 1 млрд – це Міжнародний валютний фонд", - заявив Яценюк.

За його словами, наступний крок після відсутності голосування за ці законопроекти – дефолт.

"Зараз я особисто сиджу на телефонах і фактично обдзвонюю кожного депутата, який може дати голос. Тому що цю справу я особисто повинен довести до кінця – прийняти закон, профінансувати армію, отримати 1,5 млрд доларів від Світового банку та МВФ. Це справа моєї особистої честі і це справа країни в цілому та виживання України", - підкреслив Яценюк.

"Я зроблю все, і мене менше всього обходить, що мені потім буде розповідати прокуратура та всі інші, для того, щоб профінансувати армію, солдат, заправити танки. Для того, щоб наші вояки і далі мали можливість захищати країну. Навіть без закону. Варіанту іншого немає. І поставлю свій підпис під такою постановою", - додав він.

Окрім того, Яценюк запевнив, що його заява про відставку – не було емоційним рішенням.

"Я особисто як прем’єр-міністр країни дізнався про розпад коаліції по телевізору. Усвідомлюючи те, що коаліція розпалася, вони під дулом автомата не будуть голосувати за законопроекти, внесені урядом", - сказав він, додавши, що у зв'язку з цим вирішив звільнитися.

Водночас Яценюк підкреслив, що протистояння між президентом та прем'єром "ніколи та за жодних обставин" не буде.

Як відомо, 24 липня уряд під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка подав у відставку через розпад коаліції.

Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра, віце-прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв повністю виконувати всі покладені на Кабінет міністрів зобов'язання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News