Соболєв сподівається: у серпні Рада відповість Росії законом про ГТС і не лише

Четвер, 31 липня 2014, 14:43

Лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв прогнозує, що законопроект щодо реформування газотранспортної системи України депутати підтримають остаточно на пленарному тижні з 12 серпня.

"На жаль, знову не проголосовано – ми відправили на повторне друге читання – остаточний варіант реформування газотранспортної системи України", - сказав він.

Соболєв наголосив, що фракція "Батьківщина" голосувала в повному складі за цей законопроект.

"Було враховано додаткові поправки нашої фракції і інших фракцій стосовно чіткого контролю парламенту в разі створення управлінської структури із представників американських або європейських компаній", - зазначив він.

"І я думаю, що остаточне голосування на сесійному тижні з 12 по 15 серпня буде вже успішним і ми зможемо чітко розуміти, що завдано удар по авантюрі Російської Федерації щодо будівництва Південного потоку. Українська сторона запропонує найкращі варіанти, яким чином далі розвивати газотранспортну систему України разом з інвесторами з Європейського союзу і США", - заявив Соболєв.

"Крім того, фактично це рішення відкриває можливість не лише для реформування ГТС, а й дозволяє підійти до обліку газу, який поступає на територію України, не на західному кордоні, а на східному кордоні з Російською Федерацією", - сказав він.

"В комплексі з законом про надзвичайні заходи в енергетичному секторі, які, я переконаний, ми проголосуємо так само 12-го числа, буде відповіддю на прагнення РФ заблокувати газотранспортну систему України і не дати можливості її розвитку", - додав Соболєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News