П'ятьох офіцерів 72-ї бригади звільнили з російського полону - ДПС

Неділя, 10 серпня 2014, 11:13

П'ятьох українських офіцерів із 72-ї бригади цієї ночі таки вдалося визволити з Росії, де їх утримували у слідчому ізоляторі. 

Про це повідомили в ефірі "5 каналу" з посиланням на Держприкордонслужбу.

Згідно з повідомленням, військових передали на пункті пропуску Мілове Луганської області, який межує з ростовським КПП Чорткове.

Російський пропагандиський канал "Лайфньюз" навіть опублікував відео, як звільняють українських військових.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що в ніч на 10 серпня п'ятеро українських офіцерів 72-ї бригади повернулись в Україну. За даними ЗМІ, командир батальйону української 72-ї бригади і четверо його підлеглих були передані на пункті пропуску "Чертково" в Ростовській області.

У свою чергу у прес-центрі АТО спростували цю інформацію  та заявили: "Це брехня. Станом на 8:00 вечора наші хлопці перебували в слідчому ізоляторі". 

Як відомо, в Слідчому комітеті Росії в суботу пообіцяли повернути в Україну п'ятьох українських офіцерів 72-ї бригади.

Напередодні в СК РФ заявляли, що затриманим офіцерам буде висунуто звинувачення в злочинах проти особистості під час участі в антитерористичній операції.

Офіцерів ЗСУ "підозрювали" у "використанні важкого наступального озброєння невибіркової дії", "також перевіряється їхня причетність до обстрілу російської території".

8 серпня російський суд в місті Красний Сулин Ростовської області заарештував на два місяці п'ять офіцерів 72-ї бригади.

Крім командира першого батальйону 72-ї бригади, майора Івана Войтенка, аналогічні рішення прийняті по заступнику командира Віталію Дубиняку, командиру танкового батальйону Олександру Полякову, начальника штабу Олександру Охріменку та командиру першої роти Дмитру Устилку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування