Силовики б'ються за Красний Луч та підходять до Донецька

Неділя, 10 серпня 2014, 13:50

Українські військовослужбовці роблять все для якнайшвидшого звільнення м.Красний Луч (Луганська обл.), Звільнення якого заблокує допомогу бойовикам.

Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Цей населений пункт має дуже велике значення. Якщо зайняти цей пункт, це забезпечить блокаду шляхам, через які терористи отримують допомогу через кордон", - зазначив Лисенко.

"Зараз там тривають бої ... Там дійсно зараз дуже жарко. І наші військові роблю все, щоб звільнити його якнайшвидше", - додав він.

При цьому, за словами Лисенка, українські військові дотримуються всі правила ведення бою, щоб не постраждали місцеві жителі та інфраструктура.

Разом з тим в батальйоні спецпризначення "Азов" Українській правді повідомили, що батальйон здійснює "важке наступ на Донецьк в напрямку Іловайська".

"Батальйон "Азов" здійснює важкий наступ на Донецьк у напрямку Іловайська проти переважаючих сил противника. На превеликий жаль в ході операції зі штурму глибоко ешелонованого укріпрайону путінських окупантів батальйон спеціального призначення "Азов" зазнав людських втрат. Загинули наші побратими Береза та Світляк. Боєць Сокіл перебуває у лікарні, за його життя баряться лікарі", - зазначили в батальйоні. 

При цьому в "Азові" заявили, що "з причин безпеки та з етичних міркувань не поширюють детальних відомостей про загиблих і поранених, а також не повідомляють деталей операції".

Батальйон "Азов" бере участь у наступі на Донецьк у двох стратегічних напрямках Мар’їнка та Іловайськ. У боях за Мар’їнку загинув боєць батальйону, громадянин Росії  з позивним "Балаган".

Військові частини, які підпорядковані оперативному командуванню "Північ" продовжують активну участь у антитерористичній операції на Сході України, - повідомили у прес-центрі оперативного командування "Північ".

Протягом ночі терористи 6 разів обстріляли позиції силовиків.

Незважаючи на високу інтенсивність вогню противника з мінометів та "Градів", військовослужбовці загальновійськових підрозділів за підтримки артилерії успішно протидіють терористам виконуючи визначені вогневі завдання.

Протягом доби втрат серед особового складу військ оперативного командування "Північ" немає.

Українська правда, Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування