Порошенко поговорив з Керрі про справжню гуманітарну допомогу

Неділя, 10 серпня 2014, 21:07

Президент України Петро Порошенко запросив представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) для координації всіх питань по організації доставки гуманітарної допомоги в Україну. 

Про це йшлося у телефонній розмові з Держсекретарем США Джоном Керрі, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Згідно з повідомленням, Керрі привітав ініціативу президента щодо організації Україною міжнародної гуманітарної місії для мешканців Луганська.

Крім того, держсекретар США дав високу оцінку діям Порошенка в п’ятницю 8 серпня, завдяки яким Україна домоглась дотримання міжнародного права і легітимних процедур в питанні доставки гуманітарної допомоги.

Як відомо, 8 серпня Російська Федерація під виглядом гуманітарної допомоги намагалася ввести військовий контингент на територію України.

Рада Безпеки ООН на екстреному засіданні з приводу гуманітарної стуації на Сході України не підтримала пропозицію Москви надіслати до Донбасу гуманітарну місію, посилаючись на те, будь-який перетин корону міжнародна спільнота розцінить як вторгнення.

У свою чергу МЗС України закликало Росію утриматися від будь-яких спроб надсилання гуманітарних вантажів в Україну без дотримання необхідних умов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування