Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Гуманітарний конвой" досі в РФ, документів на нього не надають - РНБО

Субота, 16 серпня 2014, 13:53

"Гуманітарний конвой" з Росії досі перебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.

Про це на брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. 

"Українські митники та прикордонники, які мають зайнятися оформленням вантажу, до цього часу ще не приступили, оскільки станом на 12:00 не отримали жодних документі від РФ про склад цієї гуманітарної допомоги", - зазначив він. 

Також Лисенко підтвердив інформацію, що більша частина колони бронетехніки, яка зайшла з боку РФ на територію України напередодні була знищена. 

"Більша частина колони, коли вже зайшла вглиб території України, були розбита артилерією українських військ", - зазначив він.

Як відомо, 15 серпня Росія не надала представникам Червоного хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

Разом з тим Червоний Хрест отримав перші вантажі української гуманітарної допомоги, яка вже перебуває в Старобєльську, її розповсюдження у Луганській області розпочнеться вже найближчим часом.

Раніше  два британські репортери – газет Daily Telegraph і The Guardian – заявили, що в ніч на п’ятницю бачили, якросійські бронемашини перетнули кордон з Україною. До того ці броневики супроводжували "гуманітарний конвой", який зупинився неподалік від кордону з Україною.

У свою чергу в НАТО заявили, що розпочали перевірку цієї інформації.

Президент України Петро Порошенко заявив, що значна частина російської бронетехніки, яка в ніч на п’ятницю вторглася в Україну, знищена українською артилерією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування