Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва звинуватила Київ у "пересмикуванні" через "гуманітарний конвой"

Субота, 16 серпня 2014, 15:52

Детальна розбивка номенклатури гуманітарного вантажу з РФ була передана Росією в штаб-квартиру Міжнародного комітету Червоного Хреста кілька днів тому, і "ніяких додаткових" побажань ", прохань щось уточнити або деталізувати, звідти не послідувало".

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.
 
"Категорично відкидаємо зловмисне перекручування фактів, яким останнім часом займаються представники деяких державних структур України. Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, представники СБУ стверджують, що російська сторона відмовилася доставити гуманітарну допомогу на Донбас через контрольовані України пропускні пункти", - заявили в російському МЗС .

"Тиражуються також домисли, що ми нібито не надали інформацію про зміст гуманітарного вантажу. Те й інше не відповідає дійсності. Маршрут проходження автоколони з російської території в постраждалі від бойових дій райони українського Південно-Сходу був обраний за узгодженням з українською стороною", - заявили в МЗС РФ.

"При цьому ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українські власті повідомили, що не гарантують його безпеку, і погодилися на маршрут Ізварине-Луганськ. Представляти зараз справа іншим чином - значить намагатися переглянути чіткі розуміння, досягнуті між Москвою і Києвом", - додали у зовнішньополітичному відомстві.
Також в МЗС заявили, що "детальна розбивка номенклатури гуманітарного вантажу, аж до зазначення кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування і т.п., була передана нами в штаб-квартиру Міжнародного комітету Червоного Хреста ще кілька днів тому".

"Ніяких додаткових" побажань ", прохань щось уточнити або деталізувати, звідти не послідувало. У цьому зв'язку викликає щонайменше подив прагнення представити справу так, ніби російська сторона затримує передачу Червоному Хресту деяких документів", - зазначили в МЗС.

"Сприймаємо все це як чергові спроби перешкодити доставці російської гуманітарної допомоги цивільному населенню Донбасу. Ті, хто цим займаються ... несуть пряму відповідальність за що посилюється гуманітарна криза на Південному Сході України", - наголошується в заяві.

Як відомо, раніше в РНБО заявили, що "гуманітарний конвой" з Росії досі перебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.

15 серпня Росія не надала представникам Червоного хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

Разом з тим Червоний Хрест отримав перші вантажі української гуманітарної допомоги, яка вже перебуває в Старобєльську, її розповсюдження у Луганській області розпочнеться вже найближчим часом.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування