Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков запропонував "Правому сектору" легалізуватися в силових структурах

Понеділок, 18 серпня 2014, 16:16

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував бійцям "Правого сектора" легалізуватися у складі Збройних Сил, МВС чи СБУ.

Про це він заявив на зустрічі зі спікером "Правого сектора" Бориславом Березою, написав на своєму Facebook радник МВС Антон Геращенко.

"Міністр МВС в черговий раз акцентував увагу офіційного представника організації "Правий сектор" на необхідності легалізації своїх членів бажаючих захищати незалежність і єдність України зі зброєю в руках", – написав він.

Крім того, за його словами, на зустрічі були обговорені питання обмеження незаконного трафіку зброї із зони АТО в інші області України і питання налагодження комунікацій між МВС і "Правим сектором".

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков з повагою відноситься до вкладу членів організації "Правий сектор" в боротьбі з тероризмом", – запевнив Геращенко.

За його словами, також сторони домовилися регулярно обмінюватися інформацією.

У свою чергу сам Береза ​​на своїй сторінці в Facebook написав, що "сторони готові припинити конфлікт і об'єднаними зусиллями діяти на благо України".

За його словами, по ряду питань було знайдено взаєморозуміння, частина залишається в процесі обговорення.

"Але для того щоб підвищити ефективність нам потрібно налагодити не тільки взаєморозуміння, а й почати спільні дії з проведення люстрації в лавах МВС, а також переведення в правову площину дій представників ПС в зоні АТО", – вважає Береза​​.

Він також додав, що обом сторонам зараз потрібно забути про чвари і об'єднатися проти спільного ворога в ім'я перемоги.

Як відомо, днями між МВС і "Правим сектором" виник конфлікт через вимоги останніх звільнити одіозних співробітників міліції, зокрема – першого заступника міністра Володимира Євдокимова. У зв'язку з цим ПС навіть висунув владі ультиматум, пригрозивши повернути зброю проти Києва.

Втім, пізніше ПС пом'якшив свою риторику, пообіцявши не здійснювати збройні дії поза зоною АТО. У той же час, бійці наполягають на необхідності чистки в рядах МВС.

У свою чергу Аваков заявив, що подав документи на звільнення Євдокимова ще два тижні тому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування