Семерак проти звільнення Тетяни Чорновол

Вівторок, 19 серпня 2014, 11:36

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставки Тетяни Чорновол із посади уповноваженого з питань антикорупційної політики.

Про це він написав у своєму Facebook, реагуючи на заяву Чорновол про намір звільнитися.

Семерак пояснив, що зняв із порядку денного засідання уряду 13 серпня затвердження законопроекту про створення Національної служби протидії корупції, бо "вважав неетичним дискутувати це питання без автора, у день похорону чоловіка Тетяни Чорновол".

"Уряд однозначно винесе на засідання обговорення законопроекту, як тільки пані Тетяна буде готова його представити. Моя особиста думка: парламент має ухвалити за основу саме цей документ, і ідея законопроекту має бути збережена", - заявив він.

Семерак також підтвердив, що керівником управління корупційних ризиків секретаріату Кабінету міністрів призначили Андрія Жовнера, який до того працював у прокуратурі (при Вікторі Пшонці).

"Кандидат пройшов перевірки у відповідності до закону, і жодних заперечень щодо призначення ні відповідними органами влади, ні громадськими організаціями не надавались. Пропозицій по кандидатурам на цю посаду урядовий уповноважений не надавала", - заявив міністр Кабміну.

Щодо оціночноі діяльності Семерак прокоментував так: "Ще наприкінці березня я звернувся до прем'єр-міністра щодо врегулювання цього питання. Фонд Держмайна під керівництвом Рябченка місяцями не виносив це питання. Тоді постанову підготував Мінюст, і вона відразу ж надійшла на розгляд урядового комітету. З відповідними висновками вона потрапить на найближче засідання Кабінету".

"Жодних скорочень в офісі уповноваженого я не проводив", - спростував він інформацію Чорновол.

"Реально мене збентежило звинувачення у підігруванні інтересам Бойко, бо маю з ним свою війну. Ще будучи депутатом, а потім і не будучи ним, я провів десятки зустрічей в Україні і за її межами, намагаючись перетворити справу "вишок Бойко" на першу публічну міжнародну справу, де були б покарані винуватці та повернуті кошти Україні", - додав Семерак.

"За моїм поданням заморожені рахунки у латвійському банку, куди переводились кошти за "вишки". Там же відкрито кримінальне впровадження. Я ініціював перевірку нашою Генпрокуратурою діяльності пана Ясюка, і він не очолив "Укртрансгаз". Цю війну не закінчено, але всі винуватці афери з "вишками" мають бути покарані. І не без допомоги Тетяни", - наголосив він.

"Тим не менше, жодних образ до Тетяни Чорновол не маю. Чесно кажучи, її розумію. Мені теж іноді хочеться плюнути і піти", - зізнався Семерак.

На його думку, "всі члени уряду, в тому числі і уповноважена (з антикорупційної політики), мають зціпити зуби та працювати на країну".

"Сподіваюсь, уряд не прийме відставки уповноваженого з питань антикорупційної політики. І нам разом вдасться реалізувати задумане", - заявив Семерак.

"Ще раз щирі співчуття Вам, пані Тетяно", - додав він з приводу смерті чоловіка Чорновол - Миколи Березового, який брав участь у антитерористичній операції на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News