Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко попросив підтримки світу і контролю кордону з Росією

Вівторок, 26 серпня 2014, 14:23

Україна просить світ підтримати її у конфлікті на Донбасі і сприяти створенню ефективної системи контролю над кордоном із Росією.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з верховним комісаром Євросоюзу Кетрін Ештон, повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко наголосив, що встановлення миру та імплементація всіх пунктів мирного плану – його ключова мета.

Він поінформував високого представника ЄС про загострення ситуації на Донбасі, про бойові дії, які ведуть найманці проти української армії та цивільного населення, а також про факт затримання 10 російських військовослужбовців на території України.

"Україна платить надто дорогу ціну за свою незалежність і право самостійно обирати цивілізаційний шлях розвитку", - заявив президент.

Порошенко наголосив на необхідності звільнення всіх заручників, зокрема, льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російській в’язниці.

"Ми апелюємо до всього світу з проханням підтримати Україну і сприяти тому, щоб Україна створила ефективну систему контролю над кордоном з РФ, аби унеможливити проникнення через кордон зброї, військової техніки і найманців", - закликав він.

"Тоді конфлікт буде вирішено протягом дуже короткого часу", - заявив президент України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування