КАБМІН ПРОПОНУЄ САНКЦІЇ ПРОТИ 172 РОСІЯН

П'ятниця, 8 серпня 2014, 14:28

Кабмін на закритому засіданні схвалив законопроект, яким впроваджується санкції відносно Російської Федерації.

Про це під час брифінгу заявив Арсеній Яценюк.

Вже у вівторок, 12 серпня, Рада має ухвалити відповідний закон.

За словами Яценюка, згідно з новим законопроектом санкції вводяться рішенням РНБО на підставі подань, зроблених президентом Кабміном, СБУ або Нацбанком.

Санкції будуть винесені відносно 172 фізичних осіб та 65 юридичних осіб, переважно - заснованих російськими громадянами та організаціями.

Також передбачається право РНБО ввести більше 26 видів санкцій, що від конфіскації майна до обмеження у двосторонній торгівлі.

Зокрема, як зазначив Яценюк, Україна може застосувати такі санкції, як заморожування активів, заборона діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, заборона на участь в приватизації, користування ліцензіями, повна чи часткова заборона транзиту усіх видів ресурсів.

Фото: КМУ

КМ подає на розгляд РНБО 170 громадян Росії та інших країн,а також список з 65 юр.осіб,як претендентів на санкції,-ЯценюкКрім того Київ може вдатися до спеціальних економічних заходів – процедури ліцензування і квотування, проведення спеціальних видів перевірки фінансових операцій, зупинки фінансових операцій, заборони на в'їзд і переміщення.

Фото: КМУ
Фото: КМУ

Фото: КМУ


Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування