Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Західні партнери розуміють: боротьба йде за всесвітню безпеку - Порошенко

П'ятниця, 12 вересня 2014, 11:15

Зараз ідеться про створення нової стратегії безпеки для всього світу у зв’язку з загрозою з боку Росії.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", яку перенесли до Києва через окупацію Криму Росією.

"За кілька днів я полечу до Сполучених Штатів, де буде дуже важлива зустріч у конгресі США, з президентом Сполучених штатів, чільними урядовцями", - сказав Порошенко.

"Ми також сподіваємося отримати для нас важливий статус союзника НАТО за межами альянсу", - додав він.

За словами президента України, "для нас дуже важливо показати, що в нас відбудеться значне покращення сектору безпеки".

"Лише тепер ми починаємо розуміти, наскільки важлива безпека. І я можу вам повідомити: всі наші європейські і заатлантичні партнери розуміють, що боротьба йде не лише за територіальну цілісність моєї країни, але й боротьба за всесвітню безпеку. І це покаже необхідність впровадження і творення нової стратегії безпеки у цьому дуже небезпечному світі", - заявив Порошенко.

"Що ми маємо тепер? Цілковито нову українську армію, цілком нові українські сили безпеки і цілком нових українських героїв, які показують, що навіть у цей тяжкий час ми можемо ефективно захищати наші цінності", - сказав він.

"Знову хочу наголосити: ми не лише захищаємо українську територію чи суверенітет – ми захищаємо наші цінності. І ось чому ми сильніші за будь-кого", - заявив Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування