Росія вчергове незаконно протягнула свою "гуманітарку" - РНБО

Субота, 13 вересня 2014, 13:23

В ніч на 13 вересня російська сторона здійснила незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу.

Про це заявив керівник інформаційно-аналітичного центру РНБО  Андрій Лисенко.

"Вночі в порушення встановленого порядку прикордонно-митного оформлення без присутності представників Міжнародного комітету Червоного Хреста через пункт пропуску "Донецьк (РФ) – Ізварине (Укр.)" російська сторона здійснила незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу", - зазначив він.

За даними РНБО, українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів.

Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий.

Як відомо, раніше російські ЗМІ повідомили, що перші вантажівки з російською гуманітарною допомогою для сходу України прибули на територію Луганська -   в місті знаходиться близько 70 вантажівок..

Загалом близько 120 "КамАЗів" гуманітарного конвою пройшли російський митний контроль на кордоні з Україною, на пункті пропуску "Донецьк" у Ростовській області.

Представник супроводу гуманітарного конвою повідомив, що загальна вага вантажу близько 2 тис. тонн - "це всі необхідні продукти для виживання жителів міста та області: вода, гречка, цукор, медикаменти та багато іншого"​​.

Напередодні група автомобілів "гуманітарного конвою" перетнула українсько-російський кордон.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News