Гелетей: Командування АТО знало про ситуацію під Іловайськом

Неділя, 14 вересня 2014, 17:48

Основний удар російських Збройних Сил після відкритого вторгнення в Україну 25 серпня припав на напрям Луганська, а не Іловайська чи Маріуполя.

Про це заявив міністр оборони України Валерій Гелетей.

"Основний напрямок збройних сил РФ, їх основний удар був сконцентрований на місто Луганськ. Про це ви мало чули, тому що не було людей, які в інтернет кидали інформацію, дзвонили по телефонам і сиділи на ток-шоу", - заявив Гелетей.

За його словами, командуванню АТО було відомо про ситуацію під Іловайськом, проте вона була далеко не найбільш загрозливою. 

"Люди, які знаходилися в Луганську, трималися, коли міномети 240-мм калібру під російською назвою "Тюльпан" розбивали п'ятиповерхові будівлі, пробивали перекриття і вибухали у підвалі, де шансів вижити не було. Але вони вижили, утримали та зупинили Путіна, зупинили танковий наступ на Луганськ", - зазначив Гелетей.

За словами міністра, російські війська мали за три дні захопити всю Луганську та Донецьку області, проте були зупинені українською армією.

"За три дні Путін хотів пройти з феєрверком по Донецькій і Луганській областям. Згідно з вилученими у них картами, вони (ЗС РФ) мали звільнити Луганську і Донецьку області повністю. Тому ми мали важкі бої, втрати, але це зупинило Путіна", - сказав Гелетей.

Як відомо, раніше Гелетей заявив, що під Іловайськом загинули щонайменше 107 українських військовослужбовців і більше 300 - російських.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування