Москаль пообіцяв Луганській області м'яку терапію

П'ятниця, 19 вересня 2014, 11:28

Новопризначений луганський губернатор Геннадій Москаль має намір створити реальну обласну держадміністрацію і визначити території, підконтрольній української влади.

Про це він повідомив у коментарі Zn.ua.

"Перше завдання – це створення обласної державної адміністрації, яка зараз фактично існує на папері в смт Сватове, і перенесення її хоча б в Сєвєродонецьк. Друге завдання – чітке визначення, що ми контролюємо, а що ні. Тобто, де діє законно обрана влада, а де контроль "ЛНР", – зазначив Москаль.

Надзвичайно важливим питанням новий голова ОДА вважає також підготовку регіону до зими.

"Необхідно з'ясувати, які шахти працюють, чи є можливість вивозити вугілля на ТЕС, яка ситуація з газом, наскільки можливе переведення підприємств ПЕК на альтернативне паливо і т.д. Паралельно будемо вивчати, що діється з пенсіями, зарплатами, соціальними виплатами. Перевіримо, що з виробництва можна запустити, щоб люди працювали і отримували гроші ", – сказав він.

У найближчих планах Москаля – об'їхати всю контрольовану Україною територію і з'ясувати, як працюють місцеві адміністрації – що вони роблять, де були під час псевдореферендумів.

"Ну і, звичайно, настрої людей. Якщо 50 відсотків з них схиляються до України, це добре. А якщо ні, треба думати, як змінювати ці настрої. Донбас ніколи не любив центральну владу, але зараз ми дійшли до критичної межі, тому слід виправляти ситуацію. Терапевтичними, м'якими методами", – сказав Москаль.

За його словами, дуже важливо "з'ясувати реальну картину на Луганщині, без будь-яких прикрас".

"Тому що в Київ часто йдуть "ура-рапорти" про те, що ми відбили у "ЛНР" частина території, і тепер тут все в порядку. Але яких людей ми отримали – тих, хто симпатизує Україні, чи тих, хто вдень тримає дулю в кишені, а вночі береться за зброю? Ось питання!" – сказав новопризначений губернатор.

Як відомо, в четвер президент призначив Москаля губернатором Луганської області. Він уже обіймав цю посаду з листопада 2005 по квітень 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування