Бойовики ігнорують нове "перемир'я": обстріли у зоні АТО тривають

Субота, 20 вересня 2014, 18:43

Блокпости та опорні пункти українських сил зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, а також обстрілів з використанням ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

"Ігноруючи режим тимчасового припинення вогню, незаконні збройні формування продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції",  - зазначили в прес-центрі.

Зокрема, обстрілів зазнали блок-пости в районах населених пунктів Піски, Редкодуб, Центральний, Золотоє, Розсипне, Приовражне, Нижня кринка у Донецький області.

"В свою чергу сили АТО дотримуються режиму припинення вогню, наносять вогневі ураження противнику лише з метою нейтралізації його вогневих точок.

Стан справ щодо підрозділів, розташованих в районі Дебальцевого, знаходиться під контролем командування АТО.

Наші воїни продовжують здійснювати ізоляцію кризового району шляхом несення служби на блокпостах та опорних пунктах, проводять заходи з інженерного обладнання державного кордону України.

Відео обстрілу українських позицій проросійськими збройними формуваннями опублікував у своєму YouTube-каналі журналіст  Грем Філіпс.

Також зазначено, що ситуація в районі Маріуполя є стабільною, там сили АТО проводять заходи, спрямовані на недопущення втрат серед особового складу.

Як повідомили у прес-службі Маріупольської міськради, у місті чути одиночні неприцільні постріли у північному напрямку, на значній відстані від міста.

Також зафіксовано одиночне попадання снаряда на територію поблизу ковальсько-пресового цеху ПАТ ММК ім. Ілліча.

"Постраждалих немає", - зазначили у прес-службі.

Як відомо, в ніч проти  20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня, який складається з 9 пунктів: припинення застосування зброї обома сторонами,зупинка підрозділів і формувань на позиціях станом на 19 вересня, заборона на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

Окрім того меморандум передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше 15 км з кожного боку. Таким чином, створюється зона безпеки завширшки не менше 30 км, вводить заборону на польоти бойової авіації, в тому числі безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ. Також вводиться заборона на використання іноземних бойових літальних апаратів".

Останній пункт -  виведення всіх іноземних збройних формувань з території України. Також передбачено виведення всіх так званих найманців.  Крім того, документ передбачає заборону на установку нових мінних споруд поблизу населених пунктів, а також вимогу щодо розмінування вже існуючих пристроїв.

Джерело відео - Graham Phillips

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування