Ходорковський заявив, що готовий стати президентом РФ

Неділя, 21 вересня 2014, 11:58

Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заявив, що готовий стати президентом Росії, "якщо виникне необхідність".

Про це Ходорковський заявив в Парижі в ході інтерв'ю на фестивалі, присвяченому 70-річчю газети "Le Monde", повідомляє The Guardian.

За його словами, він не був би зацікавлений в ідеї стати президентом Росії, якби країна розвивалася.

"Але якщо це є необхідним для подолання кризи і здійснення конституційної реформи, суттю якої став би перерозподіл президентських повноважень на користь судової влади, парламенту та громадянського суспільства, то я був би готовий взяти на себе цю частину роботи", - заявив Ходорковський.

Також він додав: "Меншість буде впливовою, якщо вона організована".

20 вересня Ходорковський перезапустив свій проект "Открытая Россия", створений у 2001 році акціонерами "ЮКОСа" і приватними особами. У 2006 року суд заарештував всі рахунки організації, її сайт закрився на невизначений час.

Проект створений для допомоги "європейськи орієнтованої частини російського суспільства".

За словами Ходорковського, оновлена "Открытая Россия" являє собою "мережеву структуру, що дозволить людям швидко скоординуватися тільки на час і для вирішення конкретної загальної задачі. Наприклад, на час передвиборчої компанії ".

Як відомо, у грудні 2013 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про звільнення Ходорковського після його 10-річного ув'язнення. Після виходу на свободу Ходорковський заявив, що не має наміру займатися політикою і планує брати участь в громадських проектах.

Наразі проживає з сім'єю в Швейцарії.

Найближчі вибори в РФ відбудуться в 2016 році - в Держдуму, вибори президента РФ – у 2018-му.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування