Обама: українці взимку не замерзнуть

Понеділок, 29 вересня 2014, 09:41

Президент США Барак Обама упевнений, що існують можливості політичного розв'язання кризи навколо України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу CBS, повідомляє "Європейська правда".

Обама заявив, що між Росією та Україною було досягнута домовленість щодо продовження постачання газу.

"Цієї зими вони (українці - ред.) не змерзнуть", - сказав Обама.

На його думку, проблеми України не вдалося б вирішити, якщо б США не зайняли тверду позицію стосовно неправомірних політичних дій Росії.

Американський президент виключив будь-яку можливість воєнного конфлікту між НАТО і Росією на тлі української кризи. Проте, він зазначив, що відповіддю на агресію до будь-якої країни-члену альянсу буде військова конфронтація.

Обама повідомив, що Вашингтон працює над тим, "аби надати впевненості союзникам по НАТО на передовій лінії, в тому числі таким маленьким, як країни Балтії". 

"Я неодноразово радив Путіну і у приватних розмовах і публічно зупинитися та дотримуватися норм міжнародного правопорядку...Ми не шукаємо конфронтації", - зазначив Обама.

Глава Білого дому також зауважив, що його відносини з президентом Росії Володимиром Путіним "завжди мали діловий характер". Він визнав, що політичний курс стосовно України і пропаганда російських ЗМІ підвищили рейтинг Путіна серед російських громадян. При цьому президент США додав, що нинішня політика Кремля шкодить "економіці і майбутньому Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування