Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ порушила справу проти посадовців Слідчого комітету Росії

Понеділок, 29 вересня 2014, 22:21

Генпрокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації.

Згідно з повідомленням відомства, кримінальне провадження стосується вчинення злочинів, передбачених ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) КК України.

Відповідно до інформації ГПУ, встановлено, що у травні-червні 2014 року в структурі Центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни.

Мета діяльності цього управління, згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті установи, -  це притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян.

Зокрема, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно української військової Надії Савченко за фактом нібито сприяння вбивству журналістів телеканалу "Росія".

Також СК РФ розслідує кримінальне провадження стосовно невстановлених військовослужбовців Збройних Сил України, Нацгвардії та активістів громадської організації "Правий сектор" за нібито вчинені ними обстріли міст Слов’янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших територій Донецької та Луганської областей, вбивства мирних громадян.

"Таким чином, шляхом організації безпідставного кримінального переслідування, здійснюється незаконне втручання в діяльність правоохоронних органів України, ЗСУ", - заявили в Генпрокуратурі України.

"У зв’язку з цим можна констатувати, що створення у структурі СК РФ управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни, а також порушення зазначених та інших кримінальних справ службовими особами СК РФ, спрямованих на сприяння терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР" у їхній злочинній діяльності, перешкоджанні виконанню своїх обов’язків представникам державних органів і громадським діячам", - зазначили у відомстві.

"Вчинення вказаних кримінальних правопорушень посягає на охоронювані міжнародними договорами та законами України інтереси держави, її суверенітет та територіальну цілісність", - додали в ГПУ.

Як відомо, у понеділок Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило проти українських чиновників кримінальну справу про геноцид російськомовного населення Донецької та Луганської областей України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування