Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганський губернатор звинувачує місію ОБСЄ у самоусуненні

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:17

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що місії ОБСЄ самоусунулась від виконання обов'язків в області.

Про це повідомляє його прес-служба у вівторок.

Луганська ОДА констатує, що місія ОБСЄ, яка має контролювати дотримання домовленостей про припинення вогню, на жаль, самоусунулася від своїх обов’язків, зазначено в повідомленні.

"А наші спецслужби, які мали би попереджувати про підготовку артилерійських та мінометних обстрілів, мовчать. У другу світову війну про загрозу бомбардувань та обстрілів заздалегідь попереджували з допомогою сирен. Тепер про це стає відомо по факту падіння мін та снарядів на підконтрольну Україні територію", - нарікають у Москаля.

В ОДА зазначають, що за добу 29 вересня оперативна ситуація в Луганській області ще ускладнилася.

З 21.45 до 23.15 з боку підконтрольного бойовикам села Хороше Слов’яносербського району була спроба штурму блок-посту Нацгвардії.

Спочатку вівся обстріл, після якого в наступ пішли три танки з живою силою бойовиків. Вогнем у відповідь із великокаліберної зброї штурм відбито, два танки пошкоджені, але змогли відступити.

В результаті бою один нацгвардієць поранений, також вогнепальні поранення ніг отримав співробітник 21-го окремого батальйону Криворізької міліції. Обидва госпіталізовані.

З селища Чорнухине з боку Донецької області бойовики здійснили обстріл блок-постів українських військових формувань. Жертв серед військових та мирних мешканців немає.

З 17-ї до 19-ї години в с.Троїцьке Попаснянського району з боку підконтрольних ЛНР населених пунктів було здійснено обстріл із міномета, а потім системи "Град".

Поранення отримала місцева мешканка, зараз вона знаходиться в лікарні.

30 вересня о 7.35 було здійснено мінометний обстріл опорного пункту 92-ї бригади ЗСУ з території ЛНР в районі села Трьохізбенки Слов’яносербського району. Жертв та поранених немає.

Як відомо, президент Петро Порошенко поскаржився канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що ОБСЄ затримує передачу Україні безпілотників, про що було домовлено раніше.

Раніше повідомлялося, що представники спостережної місії ОБСЄ у вівторок, 23 вересня, потрапили під обстріл бойовиками сил АТО на Луганщині.

Згодом цю інформацію підтвердили у РНБО.

В ОБСЄ ж заявили, що нічого не знають про обстріл своїх спостерігачів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування