Парубій: відведення озброєння з зони АТО спровокує могутню атаку бойовиків

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 12:31

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Парубій вважає, що відведення українського важкого озброєння на 15-кілометрову межу від лінії бойових дій може зумовити нові атаки терористів.

Про це він сказав у інтерв'ю журналу "Фокус", повідомляють "Українські новини".

"Два тижні назад я знав, куди будуть бити бойовики. Це порт Маріуполя, тому що в Новоазовську немає самодостатнього порту, аеропорт Донецьк і Дебальцеве – ключова залізнична й авторозв’язка. Зараз терористи роблять усе для захоплення цих позицій. Тому до домовленості про відведення артилерії я ставлюся дуже критично – це спровокує наймогутнішу атаку бойовиків", – вважає Парубій.

При цьому екс-секретар РНБО зазначив, що критично сприйняв низку положень "мінського меморандуму", і підкреслив, що виконувати їх в однобічному порядку Україна в жодному разі не повинна.

"Зараз самий час для перегрупування й нарощування сил. Усі, хто думає, що нова політика Путіна в Донбасі – це мир, помиляються", – вважає він.

Парубій також висловив побоювання, що якщо бойовики знову захоплять раніше звільнені населені пункти, то їх терор проти мирного населення стане ще більш жорстоким.

Як відомо, 4 жовтня Міжнародна місія з визначення меж буферної зони, що розділить сторони протистояння в зоні АТО відповідно до мінських домовленостей, почала свою роботу в Маріуполі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування