"Виборчком ДНР" відмовився реєструвати партії Путіна і Губарєва

Неділя, 12 жовтня 2014, 17:56

"Центрвиборчком" терористичної невизнаної організації "ДНР" відмовив у реєстрації на виборах до "Народної ради" партії Павла Губарева "Новоросія" і блоку "Єдина Росія".

Про це заявив глава "ЦВК" Роман Лягін.

"ЦВК відмовив у реєстрації на виборах партії "Новоросія", оскільки вона не провела конференцію. Вони нібито провели конференцію, але не повідомили ЦВК про її проведення", - повідомив Лягін.

За його словами, ще низці організацій було відмовлено в реєстрації через аналогічні підстави, зокрема, руху "Оплот", а також блоку "Єдина Росія". 

"Виправити помилки вже не можна, тому що 10 жовтня ми закінчили прийом повідомлень. Якби був додатковий тиждень, вони встигли б виправити помилки в документах, провести конференції", - повідомив Лягін.

Серед зареєстрованих рухів - "Донецька республіка", в списках якої балотуються Олександр Захарченко та віце-спікер Андрій Пургін, а також Народно-визвольний рух Донбасу.

Як відомо, відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори там призначені на 7 грудня 2014 року. Бойовики ж призначили свої "вибори" на 2 листопада.

Разом з тим ЦВК "ЛНР" просив так звану "народну раду" перенести дату виборів з 2 на 9 листопада у зв'язку з великим обсягом ремонтно-відновлювальних робіт на виборчих дільницях. 

Самопроголошена "Донецька народна республіка" заявила про намір надати право голосу іноземним найманцям на виборах до так званої "верховної ради" і "глави республіки". 

Для участі у виборах на посаду так званого "​​глави ДНР" зареєструвалися три кандидати: лідер бойовиків Олександр Захарченко, так званий "міністр агропромислової політики ДНР" Олексій Красильников і "депутат Верховної Ради ДНР" Юрій Сивоконенко.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування