Робітники пофарбували "Москву" в кольори українського прапора

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:09

У Москві співробітники Федеральної служби охорони змусили перефарбувати напис "Москва" на газоні біля Дому Пашкова.

Про це повідомляє російське видання Lifenews.

Відзначається, що 12 жовтня співробітники Федеральної служби охорони помітили, що напис "Москва" на газоні біля Дому Пашкова викладено тирсою в кольори Українського прапора.

 

Незабаром затримали чотирьох робітників, які виконували ці роботи. Вони пояснили, що всього-на-всього виконували замовлення Префектури Центрального округу Москви з декорування території. А тирси іншого кольору у їхнього керівництва просто не знайшлося.

Замовлення виконувала компанія, яка відома озелененням центральних вулиць столиці, - ТОВ "Інженерні системи". За словами заступника директора фірми, напис не несе в собі ніякого політичного підгрунтя.

Павло Турне пояснив використання синього і жовтого кольору відсутністю інших фарб на складі. Крім того, він упевнений, що один з кольорів швидше помаранчевий, а не жовтий.

Всіх затриманих відпустили, але працівники все-таки очистили "Москву" від тирси жовтого кольору, щоб напис більше не асоціювали з українським прапором, - повідомило джерело в правоохоронних органах.

Раніше в Москві виникав конфуз із жовто-синьою опорою ЛЕП. Московська поліція затримувала електриків, які пофарбували опору ЛЕП в жовто-синій.

Також, вранці 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві з'явився український жовто-синій прапор, а верхівка золотистої зірки на шпилі будівлі була розфарбована синьою фарбою.

"По гарячих слідах" поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних: двох хлопців і двох дівчат. 21 серпня Таганський суд Москви відправив всіх чотирьох під домашній арешт до 19 жовтня.

Згодом Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, та заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення незаконно арештованої української льотчиці Надії Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...