Генпрокуратура дослідить акцію військових під АП

Понеділок, 13 жовтня 2014, 23:30

Генпрокуратура здійснюватиме перевірку щодо демаршу бійців Нацгвардії, які пікетували Адміністрацію президента в Києві.

Про це УНІАН повідомив прокурор Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Юрій Війтєв.

За його словами наразі він перебуває біля будівлі АП та спостерігає за тим, що відбувається.

"Я бачу, що відбувається, але наразі не можу сказати, яке остаточно буде ухвалене рішення. Ми, звичайно, будемо перевіряти", -  сказав Війтів.

Як відомо, в понеділок кілька сотень військових Нацгвардії (представники військових частин №№ 3027, 3030, 3066) з-під Києва прийшли до Адміністрації президента з вимогою демобілізації. Вони стверджують, що переслужили свій термін на півроку. Схожа акція протесту відбулася і в Харкові.

Командування Нацгвардії запропонувало учасникам акції протесту повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Крім того, Зубко закликав їх повернутися до в/ч, пообіцявши, що зустрінеться з ними там після візиту президента України Петра Порошенка до Мілану 16-17 жовтня.

Командувач Нацгвардії Степан Полторак пообіцяв, що солдати-строковики Нацгвардії, які знаходяться на службі понад установлений строк, отримають премію, а зарплата всім іншим буде 15-го числа.

Після цього частина військових залишили вулицю Банкову. Близько 23:00 протестувати залишалися приблизно 50 солдатів-строковиків.

Військове командування розглядає питання про демобілізацію військовослужбовців Нацгвардії, які вийшли на акцію.

Раніше президент Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку міністра оборони Валерія Гелетея, який той подав.

У той же час глава держави вніс на розгляд парламенту кандидатуру командувача Нацгвардії Степана Півторака на посаду міністра оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News