Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія звинуватила учасників сніданку в Мілані у повному нерозумінні по Україні

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 13:09

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков звинуватив європейських лідерів, учасників переговорів у Мілані, в "небажанні зрозуміти стан" справ в Україні.

Про це він сказав, коментуючи підсумки ранкової зустрічі європейських лідерів з президентами України і Росії Порошенко і Путіним, передає ТАСС.

"Із жалем можемо зазначити, що з боку низки учасників проявилося повне небажання зрозуміти реальний стан справ на південному сході України", - сказав Пєсков журналістам.

Він відмовився називати конкретних лідерів, які проявили "повне небажання".

"Деякі учасники проявили абсолютне небажання навіть намагатися бути об'єктивними", - сказав Пєсков.

Водночас, незважаючи на відзначену неконструктивну позицію ряду політиків, прес-секретар російського лідера підкреслив, що в цілому "сніданок пройшов досить конструктивно".

"Переговори дійсно важкі, повно розбіжностей, повно нерозуміння. Але проте вони все одно тривають, триває обмін думками", - сказав Пєсков.

Він повідомив, що пройде ще одна зустріч з української проблематики в "нормандському форматі". Розмова буде продовжена між Путіним, Порошенком, Меркель і Олландом.

Він також зазначив, що двосторонньої зустрічі Путіна і Порошенка ще не було, але він не виключає, що вона можлива. За словами Пєскова, протягом дня у Путіна запланована низка двосторонніх зустрічей.

Пєсков зазначив, що тема санкцій проти Росії не була порушена на робочому сніданку лідерів. При цьому, за його словами, відбувся обмін думками з найширшого кола імплементації мінських угод.

Прес-секретар президента РФ також повідомив, що Путін на зустрічі з Меркель в четвер детально поінформував про газові проблеми, пов'язаних з ситуацією на Україні.

"У своєму виступі Путін висловив жаль у зв'язку з ростом конфліктного потенціалу на євразійському просторі, зростанням негативних тенденцій, революцій і т.д.", - сказав прес-секретар Путіна. За його словами, Путін підкреслив, що це веде до "колапсу цілих регіонів, до плачевних наслідків для цілої низки країн".

Десятий форум АСЕМ відкрився в п'ятницю вранці. Він проводиться раз на два роки з 1996 року, нинішній саміт став абсолютним рекордсменом за кількістю учасників з-поміж азіатських і європейських глав держав і урядів - 51. Порошенко ж приїхав до Мілана в якості особистого гостя італійського прем'єра, оскільки Україна лише подала заявку на вступ до АСЕМ у вересні і не може офіційно брати участь у заходах організації.

Як відомо, у сніданку брали участь Путін, Порошенко, Меркель, Олланд, Кемерон, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і голова Євроради Херман Ван Ромпей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування