Комбат "Айдару" каже, що проти його бійців є лиш 1 справа

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 15:21

Командир батальйону Міністерства оборони "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що відкрито одне кримінальне провадження проти быйця його батальйону.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фокус", передають Українські новини.

"Є тільки один випадок, який внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще у травні цього року..." - повідомив він.

За його словами, в цій ситуації прокуратура обвинувачує бійців "Айдару" в тому, що ті побили 4 чоловіків і одному з них прострелили ногу.

Мельничук вважає, що в цій ситуації його підопічні повелися правильно, оскільки постраждалі, за словами комбата, були сепаратистами, які блокували пересування української військової техніки.

Вистрілити в ногу одному з них, за словами комбата, "айдарівцю" довелося, тому що сепаратист загрожував травматичним пістолетом.

Також Мельничук заперечує випадки мародерства серед бійців батальйону.

При цьому він визнає, що "айдарівці" іноді позичають автомобілі в місцевого населення, але завжди їх повертають власникам.

Комбат заявляє, що прокуратура безпідставно намагається обвинуватити бійців батальйону у всіх правопорушеннях, вчинених на підконтрольній їм території.

Як повідомлялося, 4 жовтня у Києві міліція затримала двох бійців батальйону "Айдар", які перевозли затриманого сепаратиста, "заступника Міністра охорони здоров'я ЛНР" Павлом Малишом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News