В Росії відправили у СІЗО правозахисницю, яка розслідувала загибель військових

Субота, 18 жовтня 2014, 10:44

У Росії 73-річна правозахисниця, що розслідувала факти загибелі військовослужбовців, поміщена в СІЗО.

Про це повідомляється в Facebook СПб РОПО "Солдатські матері Санкт-Петербурга".

"17 жовтня в Комітеті солдатських матерів м Будьоннівська і Будьоннівського р-ну "Матері Прікумье" пройшов обшук. Одночасно керівникові організації Людмилі Богатенковой було пред'явлено звинувачення за ст. 159 КК РФ (шахрайство). 73-річна правозахисниця була затримана і поміщена в СІЗО. До понеділка з нею не зможе зв'язатися навіть адвокат", - наголошується у повідомленні.

Богатєнкова є експертом постійної комісії з військово-цивільних відносин РПЛ.

Правозахисники однозначно розцінюють затримання та відправлення Людмили Богатєнкової у  СІЗО, як акт залякування в зв'язку з її діяльністю.

У Росії 73-річна правозахисниця, що розслідувала факти загибелі військовослужбовців, поміщена в СІЗО.

"Людмила Богатєнкова багато років активно захищає військовослужбовців, розкриваючи факти нелюдського поводження і тортур солдат строкової служби. Останні місяці вона розслідувала обставини загибелі російських військовослужбовців в липні-серпні 2014 року", - уточнили в організації.

У серпні правозахисниця передала в Раду при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) відомості про загиблих 9 і 11 серпня 2014 року в районі військового полігону в Ростовській області 9 російських військовослужбовців, що проходили військову службу за контрактом у 18 мотострілкової бригади (в / ч 27777).

Члени РПЛ направили до Головного військове слідче управління Слідчого комітету РФ інтернет-звернення з проханням порушити кримінальну справу за фактом загибелі військовослужбовців і провести перевірку за обставинами їх загибелі. Відповідь на своє звернення правозахисники досі не отримали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News