МЗС Польщі: Зустріч Порошенка та Путіна у Мілані не дала результатів

Субота, 18 жовтня 2014, 21:26

Італійська зустріч президентів РФ та України не принесла нічого.

Про це заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина на відкритті конференції Польська східна політика у Вроцлаві.

"Для ЄС недостатньо просто зустрічатися. Східну політику треба увесь час добре відчувати. І це вміє робити Польща. У цьому і полягає наша роль – шукати ключ від східних дверей. Але цей ключ не залишатиметься таким самим протягом років. Його треба увесь час полірувати і допасовувати", - зазначив він.

При цьому Схетина зазначив, що Україна залишається важливою для польської дипломатії, і Варшава не перестане звертати увагу ЄС на справу російської анексії Криму

"Польща має досягнення у східній політиці, і ми й надалі маємо її вести, використовуючи найкращі випрацювані інструменти", – наголосив глава МЗС Польщі.

За його словами, ситуація на сході Європи є дуже динамічною, ще рік тому ніхто не міг передбачити такого розвитку подій в Україні.

"Але це не означає, що ми не маємо дивитися уперед. Треба будувати польську зовнішньополітичну стратегію, думаючи вже не про саміт у Вільнюсі у листопаді 2013-го, а про саміт Східного партнерства у Ризі у листопаді 2015-го", - додав Схетина.

Як відомо, зустріч президентів України та РФ відбулася у Мілані 17 жовтня.  Після зустрічі президент Петро Порошенко розповів про три пункти домовленостей.

"По-перше, мають бути виконані всі пункти мінського меморандуму, другий пункт - сприяння виборам на Донбасі згідно з законом про особливості місцевого самоврядування, 3 - певний прогрес по газу", - зазначив Порошенко.

Польське радіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування