КВУ вимагатиме не визнавати вибори в округах Довгого і Звягільського

Понеділок, 27 жовтня 2014, 09:57

Комітет виборців України попросить у Центрвиборчкомі визнати недійсними вибори у 102-му одномандатному окрузі, де лідирує Олесь Довгий.

Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є окремі проблемні округи, на яких КВУ не може визнати результати виборів. Насамперед, ідеться про так званий виборчий округ імені Олеся Довгого", - сказав він.

"Ці факти (значні порушення) були масштабними. На думку нашої організації, вони вплинули на результат голосування – й КВУ звертається у ЦВК вивчити ці факти й ухвалити рішення щодо неможливості підбиття підсумків у цьому окрузі", - додав голова КВУ.

Зокрема, він відзначив, що йдеться про протиправну діяльність – напад і бандитизм, порушеннях виборчого законодавства як у ході виборчої кампанії, так і в день голосування.

"Мали місце підписання спеціальних угод, і за свідченням наших спостерігачів, за ці соціальні угоди виборці отримували винагороду. Мали місце факти підкупу, факти тиску на членів комісії, на спостерігачів", - сказав Кошель.

Він також зазначив, що КВУ наполягатиме на визнанні недійсними виборів у декількох одномандатних округах у Донецькій області, зокрема, в окрузі №45, де переміг Юхим Звягільський.

В окрузі №45 (центр м. Курахово Донецької області) за результатами обробки 100% протоколів з багаторазовим відривом від конкурентів переміг екс-прем'єр, народний депутат фракції Партії регіонів, почесний президент шахти ім. Засядько Звягільський.

За результатами обробки 15.26% голосів на 102-му одномандатному окрузі у Кіровоградській області сумнозвісний екс-секретар Київради Олесь Довгий набирає 36.36% голосів, а його найближчий конкурент Віктор Бойко – 10.75%.

У день виборів, 26 жовтня, на окрузі №102 з центром у Знам'янці Кіровоградської області напали на авто, в якому їхали кандидати в народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм.

Раніше вони проводили кампанію, аби Довгий, знаний за підкупом виборців, не пройшов до нового парламенту, а також домоглися висування єдиного кандидата від демократичних сил.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування