Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко подякував УПА, Червоній армії і бійцям АТО за боротьбу з фашизмом

Вівторок, 28 жовтня 2014, 09:32

Президент Петро Порошенко подякував українцям у всіх бойових структурах, які допомагали і допомагають боротися з фашизмом.

Про це йдеться в його зверненні з нагоди 70-ї річниці звільнення України від німецьких загарбників.

Порошенко нагадав, що Україна відчула агресію гітлерівської Німеччини ще до початку Другої світової війни.

"Ще в березні 1939 року, коли до початку Другої світової війни залишалося півроку, наша країна однією з перших відчула подих кривавої трагедії. Героїчні захисники Карпатської України вступили у нерівний бій із окупаційними військами", - нагадав Порошенко.

Він подякував 9 мільйонам українців, що стали в лави Червоної армії, та українцям, які воювали "з нацистами та їх союзниками у складі УПА, у лавах радянських партизанських з'єднань, в рядах Війська Польського, американської, австралійської, британської, канадської армій, загонах французького, югославського та словацького опору".

Порошенко заявляє, що "навіть не будучи незалежною державою, Україна де-факто виявилася важливим учасником Антигітлерівської коаліції і заслужено стала країною-співзасновницею ООН".

"Кордони України були непорушними 70 років, поки до нас знову не повернулася війна. Цього разу вона прийшла не із заходу, а зі сходу. Уперше за 70 років ми знову стали на захист України, її свободи та територіальної цілісності", - сказав Порошенко.

Президент подякував усім ветеранам Другої світової, а також бійцям АТО, які зараз продовжують їхню справу.

"Я твердо вірю в нашу перемогу у Вітчизняній війні 2014 року, в те, що мій політико-дипломатичний план спрацює і принесе мир на Донбас і всій Україні. Народ, який пам'ятає звитяги своїх предків — незборимий", - запевнив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування