Роботи з розмежування території на Донбасі досі не почалися - РНБО

Вівторок, 28 жовтня 2014, 12:22

В РНБО кажуть, що досі міжнародна спільна моніторингова група не може почати роботи з розмежування території на Донбасі.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Як відомо, глава МЗС РФ Сергій Лавров у понеділок заявив, що в найближчі два-три дні можуть закінчити узгоджувати лінію розмежування на Донбасі.

За словами Лисенка з вівторка "обстріли українських позицій з боку терористичних угрупувань посилилися".

"Представники спільної групи, в яку входять російські офіцери, українські офіцери та представники ОБСЄ поки що не можуть приступити до роботи на цих ділянках, оскільки бойові дії загрожують їхньому життю", - сказав Лисенко.

"Тим не менш ми також маємо на дію, що згодом нам вдасться встановити режим повного припинення вогню і міжнародна спільна робоча група зможе приступити до роботи з розмежування цієї території а також за спостереженням за діями обох сторін", - сказав речник РНБО.

Як відомо, згідно з текстом мінського меморандуму, кожна зі сторін в зоні АТО повинна відвести свою важку артилерію і техніку на 15 кілометрів.

Українська сторона відзначала на готовності виконати цю умову, але вказувала, що терористи не дотримуються умов угоди і продовжують порушувати режим припинення вогню.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування