Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні немає сенсу обстрілювати місце падіння Boeing - Генштаб

Вівторок, 11 листопада 2014, 10:04

Україна не обстрілює район падіння літака МН17 "Boeing-777" в Донецькій області, як і інші райони, що знаходяться під контролем терористів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в Генштабі.

За словами джерела, українські військові чітко дотримуючись режиму припинення вогню.

"Місце падіння літака "Boeing-777" знаходиться в глибокому тилу терористів, тому відсутня логіка використання нами наявних зразків наземної артилерії", - заявив співрозмовник.

"Навіть якщо розташувати артилерію на нашому передньому краї, що саме по собі безглуздо, то все одно немає сенсу "засилати" снаряди на максимально можливу дальність стрільби по місцевості, яка, за оперативними даними, до всього ще й щільно замінована бойовиками", - сказав він.

Співрозмовник припустив, що Путіна погано інформують, раз він робить такі необґрунтовані заяви.

"Можливо, Володимиру Путіну не доповідають про те, що найчастіше артилерійська канонада звучить на Донбасі навіть не в результаті стрільби сил АТО виключно у відповідь на вогонь терористів, а в результаті перестрілок бойовиків між собою під час переділу сфер впливу", - припустив він.

"Але весь світ це бачить. І найкращим свідченням "переділу" є періодичні швидкі "відставки" ватажків бандформувань, на зразок випадків з Безлером чи Губаревим", - додав він.

Як відомо, у понеділок Путін заявив, що територію падіння "Боїнга" на Донбасі обстрілюють не проросійські сепаратисти, а Україна.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня.

На його борту перебували 298 людей, всі вони загинули. З них - 196 підданих Нідерландів, а також 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії.

Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великобританії, Канади та Нової Зеландії.

Німецька розвідка завляла, що саме проросійськісепаратисти спричинили катастрофу малайзійського літака Boeing-777рейсу MH17 над східною Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...