Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС просять не нападати на ОБСЄ, щоб не підігравати Росії

Вівторок, 11 листопада 2014, 17:05

У МЗС заявляють, що росіян у спостережній місії ОБСЄ на Донбасі не більше 10% і застерігають від необдуманих нападок на ОБСЄ.

Про це "Українській правді" заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Звичайно, обґрунтована критика на адресу ОБСЄ можлива, але знищувати ОБСЄ в публічному просторі означає – підігравати Росії ", - зазначив він.

За його словами, в Маріуполі офіційно присутні 25 спостерігачів, з них лише троє з Росії, а загалом із 268 спостерігачів, лише 18 є росіянами.

"ОБСЄ це консенсусна організація,  ми не можемо заборонити державі давати людей у склад місії. Водночас є ліміт, максимум 10% від складу місії можуть бути представники однієї держави", - пояснив він.

За інформацією "Української правди", до місії ОБСЄ на Донбасі входять представники країн, які є членами цієї організації, а від країн колишнього СРСР працюють представники Молдови, Таджикістану, Киргизстану, Естонії, Литви, Латвії, Вірменії, Білорусі та Росії.

Раніше повідомлялося, що бойовики і проросійські сили неодноразово вмикали "глушилки", які заважали безпілотникам місії працювати і спостерігати за територіями, які контролюють бойовики.

У вівторок радник заступника міністра оборони Василь Будик повідомив з посиланням на співробітника місії ОБСЄ, що в Маіруполі працюють близько 80% росіян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування