Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить світ не страждати на "дальтонізм" і допомогти Україні

Середа, 12 листопада 2014, 12:15

Заради миру країни Європи та світу повинні виступити з єдиною позицією щодо дій Росії у відношенні України.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів 12 листопада.

"Мінські домовленості виконуються Україною і не виконуються Росією та терористами, які перебувають під її контролем", - сказав він.

"В очікуванні як Ради безпеки ООН, так і саміту Великої двадцятки, так і зустрічі ОБСЄ, так і відповідної Ради міністрів Євросоюзу ми ще раз хочемо зазначити, що все, що необхідно для деескалації ситуації відповідно до мінських домовленостей, українська влада робить", - заявив Яценюк.

Він зазначив: "У міжнародній політиці є таке визначення – "червона лінія". Завжди кажуть: "Якщо перейдуть червону лінію, то ми приймемо додаткові рішення, то ми розглянемо додаткові санкції, то ми посилимо тиск".

"Просто хотів би звернутися (з проханням), щоби світ не страждав на геополітичний дальтонізм. А то вже перейдено не десятки, а сотні червоних ліній. Тисячі загиблих через російську військову агресію", - заявив Яценюк.

"Україні необхідний мир. І для того, щоб встановити цей мир, весь світ повинен виступати як один єдиний, цивілізований, демократичний інститут, який бореться за мир і в Україні, і в цілому світі", - наголосив прем’єр.

"Все, що в наших силах, ми робимо. У нас тільки сили не безмежні. Особливо коли йдеться про протистояння з ядерною державою, яка озброєна до зубів", - заявив Яценюк.

"Тому ми очікуємо і сподіваємося на спільну і єдину позицію, на реальну допомогу й підтримку. В тому числі, і в питаннях фінансових, у питаннях макроекономічної політики", - додав він.

Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування