ГПУ відмовилася порушити справу проти екс-міністра Злочевського

Четвер, 13 листопада 2014, 14:59

Генпрокуратура України відмовилася порушити справу проти екс-міністра екології та природніх ресурсів уряду Азарова Миколи Злочевського.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Заяву активістів перенаправили до Прокуратури м. Києва, яка так само досі не порушили справу.

Як нагадали у Центрі, 2 тижні тому стало відомо, що британські правоохоронці порушили кримінальну справу проти українського екс-міністра та заморозили його активи.

Виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дарина Каленюк висловила обурення тим, що закордонні правоохоронці заморожують активи українських екс-чиновників та порушують проти них кримінальні справи, а українські правоохоронні органи "не бачать те, що у них під носом".

"Таке ігнорування справи ГПУ – пряма дорога до закриття справи у Великобританії та втрата можливості повернути вже заморожені активи в Україну. Фактично, наші правоохоронці своєю бездіяльністю допомагають зам’яти справу за кордоном, укотре демонструючи корумпованість наших правоохоронних органів", - сказала Каленюк.

Активісти збираються оскаржити таке рішення правохоронців у суді через порушення Генеральною прокуратурою України українського законодавства.

"За законом, після надходження заяви, протягом 24 годин прокуратура зобов’язана внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати відповідне розслідування справи", – стверджує Олена Щербан, юрист "Центру протидії корупції".

Микола Злочевський перебував на посаді міністра екології і природних ресурсів в уряді Азарова із 2010 по 2012 рік та безпосередньо займався видачею ліцензій на газо- та нафтовидобувну діяльність. Злочевський є власником газовидобувної компанії Burisma Holdings.

Раніше журналісти провели аерозйомку маєтків Миколи Злочевського під Києвом, виконані у стилі фортець, та розташовані на 4,5 гектарах землі на косі між Київським водосховищем та обвідним каналом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News