Сашко Янукович каже, що Курченку грошей на війну не давав

Четвер, 13 листопада 2014, 15:10

Олександр Янукович запевняє, що ні він, ні його родина не фінансували через Сергія Курченка сепаратистів на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Новій газеті".

На питання, чи правда, що Курченко від імені "Сім'ї" фінансує сепаратистів в Донецьку і Луганську, Янукович-молодший заявив, що "ніколи не мав бізнесу з цією людиною і ледь з нею знайомий".

"Фінансувати війну на моєму рідному Донбасі не збирався і не буду. Я і моя команда готові брати участь в його відродженні", - заявив він.

При цьому він вважає, що його за допомогою інформаційних технологій перетворили "в монстра Сашка Януковича для ефективної боротьби з президентом (Віктором Януковичем - ред.)".

"Всілякі легенди про відібрані заводи, ресторани, пароплави - це цілковита брехня і немає жодної людини, яка могла б звинуватити мене в цьому", - вважає Янукович-молодший.

Всі звинувачення нової влади та правоохоронних органів України він вважає "несерйозними".

"Колишній генпрокурор Махніцький заявив, що з України було виведено 100 мільярдів доларів, з них 32 мільярди - готівкою. 100 мільярдів доларів - це два річних бюджети України... Хай експерти скажуть, чи можливо непомітно провести такі суми банківськими переказами? Чи вони були вивезені БелАЗами з банку на Хрещатику?", - іронізує Янукович.

Він розповів, що розіслав "запити до країн ЄС та інші великих країн світу з проханням підтвердити або спростувати факт наявності у них коштів", пов'язаних з його ім'ям.

"Уже пройшло більше місяця, але я не отримав жодної відповіді, що підтверджує наявність таких коштів", - розповів Янукович-молодший.

"Я впевнений, що крім легальних грошей в сумі близько 12 мільйонів доларів, що знаходяться на рахунках моїх компаній в Швейцарії та Нідерландах, більше їх немає", - додав він.

Як відомо, старшого сина екс-президента Олександра Януковичаоголошено у розшук.

У березні прокурор Запорізької області Олександр Шацький заявив, що до операцій з розгону київського Майдану, а також запорізького - 26 січня, коли постраждало понад тридцять осіб, може бути причетний Олександр Янукович.

Син Януковича, стоматолог за фахом, за часів президентства свого батька став слідом за Рінатом Ахметовим найбагатшим донеччанином.

У листопаді 2013 року Forbes оцінив його статки в 510 мільйонів доларів. У квітні капітал старшого сина Януковича був майже втричі менший - 187 мільйонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування