Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко і Байден "розставлять крапки над і" у питанні зброї для України - ЗМІ

Субота, 15 листопада 2014, 17:39

Під час візиту в Україну віце-президент США Джо Байден внесе остаточну ясність щодо поставок американської зброї до України у випадку повномасштабного розгортання військових дій на Донбасі.

Про це заявив радник президента Олег Махніцький, відповідаючи на запитання американських журналістів у Національному прес-клубі у Вашингтоні.

"Президент Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден, який прибуде в Україну з офіційним візитом 21 листопада, обговорять умови військової допомоги Сполучених Штатів Україні", - зазначив він. 

За інформацією прес-служби Махніцького, під час візиту Байдена в Україну сторони обговорять не тільки посилення міжнародних санкцій внаслідок концентрації російських військ на кордоні України і його порушення. До порядку денного зустрічі будуть внесені умови військової допомоги Україні.

За інформацією Махніцького, в разі позитивних домовленостей у Києві подальші консультації визначать конкретні терміни і обсяги такої допомоги.

Радник президента не підтвердив, але і не виключив перспективу залучення американських інструкторів для практичного навчання українських військових.

За його словами, "ми не просимо США воювати за нас, однак нам потрібен досвід ведення сучасних воєн".

На думку Махніцького, самих слів підтримки від стратегічних партнерів України вже недостатньо.

Раніше Білий дім, на відміну від представників Конгресу США, уникав офіційних обговорень цього питання, вважаючи такий сценарій розвитку провокаційним для російської влади, що може лише погіршити ситуацію на Донбасі.

Тиждень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування