У смерті 49 військових у ІЛ-62 над Луганськом звинуватили генерала Генштабу

Вівторок, 18 листопада 2014, 14:20

Військова прокуратура  підозрює генерала Генштабу Віктора Назарова у службовому недбальстві, що призвело до загибелі 49 військових у літаку над Луганськом.

Про це повідомив генпрокурора Віталій Ярема на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

За інформацією Яреми, Назаров шпиталізований, тому суд поки не обирав йому запобіжний захід.

"Сьогодні слідчим оголошено підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступнику керівника антитерористичної операції, генерал-майору", - повідомив Ярема.

"Після оголошення підозри Віктору Миколайовичу стало погано, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати йому запобіжний захід, він потрапив у госпіталь", - додав генпрокурор.

Як відомо, у ніч із 13 на 14 червня 2014 року терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ.

Загинули 49 військових.

18 червня у Генпрокуратурі заявили, що однією з причин трагедії могла стати недбалість українського військового командування.

"Як з'ясувалося, військові посадові особи Збройних сил України та оперативного штабу з управління антитерористичною операцією проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угрупувань поблизу аеропорту Луганська, а також наявні в їхньому озброєнні переносні зенітно-ракетних комплекси (ПЗРК) і не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення антитерористичної операції", - відзначили в ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News