Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про підозру в злочинах на Майдані повідомили тільки 47 особам

Середа, 19 листопада 2014, 13:33

Слідству вдалося реально вручити повідомлення про підозру в злочинах, пов'язаних з подіями взимку на Майдані Незалежності під час акцій протесту, тільки 47 особам.

Про це розповів заступник генерального прокурора - начальник Головного слідчого управління Олег Заліско в середу на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Станом на сьогодні вдалося реально повідомити про підозру 47 осіб", - сказав Заліско.

За його словами, відсутність можливості залучити до відповідальності організаторів масового розстрілу серйозно завадила розслідуванню.

Також, як зазначив заступник генпрокурора, колишні чиновники і правоохоронці, причетні до цих злочинів, знищили речові докази: документи про вивезення зброї, оперативно-розшукові справи, інформацію про дислокацію силовиків.

"Це істотно вплинуло на терміни та повноту досудового розслідування", - зазначив Заліско.

"Ми не можемо в повному обсязі надати оцінку діям високопосадових осіб, тому що 90% документації знищено. Знищено навмисне", - сказав він.

Він також поінформував, що за подіями взимку на Майдані розслідується 1167 проваджень, 77 особам повідомлено про підозру.

В лютому в центрі Києва було вбито з вогнепальної зброї 67 людей, 184 отримали вогнепальні поранення. Більше 750 людей отримали тілесні ушкодження, не пов'язані із застосуванням вогнепальної зброї, навів дані заступник генпрокурора.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявив про те, що притягнути до відповідальності ряд встановлених осіб, причетних до вбивств на Євромайдані в Києві та інших злочинів, заважає політика Росії, де знаходяться багато підозрюваних.

Генеральний прокурор Віталій Ярема в своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" написав, що 18-20 лютого 2014 в центрі Києва було вбито 74 мирних протестувальники і 12 працівників міліції. Ще 180 громадян і понад 180 правоохоронців отримали вогнепальні поранення.

Як відомо, раніше видання "Апостроф" з посиланням на експертів, а також свої джерела, близькі до європейських інституцій писало, що українське силове відомство досі не зібрало докази злочинів багатьох колишніх чиновників, не повідомило їх про підозру і навіть не оголосило в міжнародний розшук.

Зокрема, статус підозрюваних так і не отримав Віктор Янукович-молодший син екс-президента, Артем Пшонка – син екс-генпрокуророра, Сергій Клюєв – брат колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва, Олексій Азаров – син екс-прем'єра, екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, а також колишні радники президента Ігор Калінін та Андрій Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...