Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП претендує на 9 комітетів. "Самопоміч" хоче очолити 7 комітетів

Четвер, 27 листопада 2014, 11:05

Фракція "Блоку Петра Порошенка" претендуватиме на дев'ять комітетів.

Про це заявив депутат від БПП Юрій Луценко у четвер журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє "Укрінформ".

"Наша фракція може претендувати приблизно на 9 комітетів, "Народний фронт" – приблизно на 8, наші колеги на менше", - сказав Луценко.

"Головне не те, хто буде керувати комітетом, головне, щоб в кожному комітеті парламенту була більшість демократичної коаліції, і головне, щоб коаліція виконувала коаліційну угоду", - додав він

Луценко зазначив, що відносно "Опозиційного блоку" сторони ще не дійшли спільної думки, і наголосив, що "опозиція – це не тільки Опозиційний блок... опозиція – це всі, хто не увійшов у коаліцію, у тому числі незалежні депутатські групи".

"Умовно кажучи, Хомутиннік також опозиція, так само, як і пан Рабінович", - додав він.

У свою чергу, народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв поінформував, що "Батьківщина" претендує на кілька парламентських комітетів, зокрема комітет з європейської інтеграції, закордонних справ, правоохоронної діяльності.

"Без сумніву, ми завжди активно працювали по правоохоронній діяльності, у комітеті по підприємницькій діяльності, європейської інтеграції, закордонних справ. Тобто є цілий ряд комітетів, бюджетний комітет. Я думаю, що все залежить від загальної конфігурації роботи в парламенті", - зауважив Соболєв.

Він додав, що питання комітетів, швидше за все, депутати розглядатимуть 2 грудня.

Як відомо, кількість комітетів у ВР зменшиться з 30 до 27-ми.

У БПП претендують на керівництво 9-10 комітетами. "Народному фронту" може відійти 8, Радикальна партія може одержати 2-3 комітету. Стільки ж планували віддати "Самопомочі", один комітет може одержати "Батьківщина" і 2-3 "Опозиційний блок".

Для БПП, і для НФ несподіваним було прохання "Самопомочі" про 7 комітетів у ВР, ідеться у статті на "Українській правді".

"Це був шок для нас. Просити стільки, коли вони можуть отримати максимум три. Та ще й претендувати на посаду першого віце-спікера", - сказав один із соратників Арсенія Яценюка.

Раніше член "Самопомочі" Єгор Соболєв говорив, що фракція готова висунути кандидатури на керівництво комітетами з питань місцевого самоврядування, правосуддя, культури, оборони, протидії корупції й організованої злочинності, євроінтеграції і ПЕК. Зараз пріоритетні для неї – комітети з євроінтеграції, інформатизації і зв'язку, місцевого самоврядування.

"Опозиційний блок" може очолити комітет з питань забезпечення свободи слова й інформаційної політики. Також опозиція може претендувати на регламентний комітет і комітет правової політики й правосуддя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: