У Кличка думають про те, щоб дати житло сім'ям загиблих на Майдані

П'ятниця, 28 листопада 2014, 13:07

Київська міська рада розглядає можливість виділення житла сім'ям киян, які загинули на Майдані Незалежності в ході масових акцій протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року.

Про це секретар Київради Олексій Резніков сказав "Українським новинам".

"Так, ми розглядаємо, обговорюємо це з сім'ями... Але тут потрібно визначити процедуру виділення, кому і на яких підставах може бути виділено житло, адже там було багато людей і з Київської області", - сказав він.

Разом із тим у п'ятницю відбулася зустріч сімей загиблих зі столичним керівництвом.

Так, сім'ї загиблих активістів у ході зустрічі звернулися до мера Києва, голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з проханням вшанувати пам'ять загиблих шляхом встановлення табличок на фасадах будівель, де вони жили, або в освітніх установах, де вчилися.

На зустрічі також був присутній головний архітектор Києва Сергій Целовальник, який доповів про плани установки меморіалу Героям Небесної сотні.

Він зазначив, що на даний момент триває конкурс на будівництво меморіалу.

Вже подано понад 400 заявок, серед яких близько 60 - іноземних, зокрема, від провідних архітекторів світу..

Як відомо, президент Петро Порошенко 28 листопада нагородив 3 іноземців, які загинули на Майдані Незалежності в ході масових акцій протесту на початку 2014 року, орденом Героїв Небесної сотні.

Раніше Київська міськрада перейменувала частину вулиці Інститутської на алею Героїв Небесної сотні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News