Трьохізбенку і Чорнухіне врятували від гуманітарної катастрофи - Москаль

Субота, 29 листопада 2014, 21:50

На Луганщині у с.Трьохізбенка Новоайдарського району та с.Чорнухине Попаснянського району вдалося відновити електропостачання.

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"У Трьохізбенці світла не було майже місяць, а газу — майже півтора місяці. Із села, що постійно обстрілюється козаками так званого всевеликого войска донского, значна частина населення виїхала, а та, що залишилася, вирубувала лісові насадження та фруктові сади, намагаючись хоч якось зігрітися.", - зазначив Москаль.

Він нагадав, що минулого тижня місія ОБСЄ домовилася з "отаманом Козіциним" про надання гуманітарного коридору для ремонтних бригад.

"Однак газовиків та електриків, що вийшли на нейтральну територію з білими прапорами та в спецодязі, обстріляли, тому відновити лінії життєзабезпечення вони не змогли", - нагадав Москаль.

"Оскільки виникла реальна загроза замерзання людей, ми спробували знову залучити ОБСЄ для забезпечення вогневої тиші та створення гуманітарного коридору. Просили забезпечити день тиші на четвер, однак у середу представники ОБСЄ повідомили, що не змогли домовитися з козаками. Тому ми зробили це власними силами, через інших посередників. Цього разу домовленості спрацювали, і в Трьохізбенку нарешті подали світло", - повідомив глава Луганської ОДА.

За його словами, також відновлено подачу центральної води. Однак відновити газозабезпечення поки що не вдалося.

Паралельно ремонтникам вдалося відремонтувати пошкоджений обстрілами центральний трансформатор на околиці сел.Чорнухиного.

"Селище з 6000 населення, яке майже два тижні було без електроенергії, тепер знову зі світлом і центральною водою", - додав Москаль. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News