Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія "тролів" не допоможе Путіну перемогти Україну - ЗМІ

Середа, 10 грудня 2014, 13:14

Створена президентом РФ Путіним альтернативна інформаційна реальність щодо відстороненості Росії від війни в Україні не спрацювала.

Про це пише журналіст Пол Родерік Грегорі у своїй статті для Forbes, яку цитує "Дзеркало тижня".

Президент РФ Володимир Путін кинув величезні ресурси на створення інформаційної альтернативної реальності. Якщо аудиторія перестає в неї вірити, то президент втрачає рейтинг, що може призвести до смерті "путінського режиму", - зазначає журналіст.

На думку Грегорі, Путін використовував армію тролів на протязі всього свого президентства. Google налічує більше 1,5 млн матеріалів у медіа, де сказано "Путін атакує Україну". Завдання тролів - переконати аудиторію, що це слід читати як "Україна атакує Росію."

"Створена Путіним "Аліса в країні чудес" може бути дурною, неймовірною, дратівливою, огидною, цинічною і невиправною, але в її основі лежить розумно розроблена розповідь про альтернативну реальність, створена для просування цілей Путіна і зниження ефективності дій Заходу", - пише журналіст .

Раніше редактор The Guardian повідомив про більш ніж 40 тисяч коментарів у статтях про події в Україні, які організовані прокремлівською кампанією. Деякі видання навіть вирішили закрити можливість коментування.

Більшість коментарів є шаблонними. Їх "тролі" залишають відразу в декількох розділах. Тролі всіляко виправдовують дії Росії, звинувачують ряд інших країн і ніколи не визнають своєї неправоти, навіть якщо їх "притиснути до стінки". Вони також не соромляться заперечувати очевидне.

Путін запевнив усіх, що це "громадянська війна українців проти українців, а Росія лише сторонній глядач". "Армія тролів повинна підтримати цю розповідь і запобігти розмовам про смерті російських військових. Зростання кількість убитих неминуче поверне громадську думку проти путінської Новоросії та "Русского міра". Тролі не можуть цього допустити", - додає Грегорі.

Тролі в своїх повідомленнях чітко слідують тезам "інформаційних технологів" Кремля. Вся пропаганда Путіна тісно в'яжеться в одну історію. І якщо одна частина буде визнана вигадкою, то все оповідання просто розвалиться, зазначає журналіст.

На думку автора, Інтернет-тролі - потужна зброя, але вони програють битву.

"Палата представників прийняла резолюцію, засуджуючи політику агресії Путіна в Україні. У найбільш потужного політика в Європі, канцлера Німеччини Ангели Меркель, вже увірвався терпець щодо Путіна. Україна сформувала новий уряд, готовий до реформ. Санкції і низька ціна на нафту довели російську економіку до рецесії", - зазначає автор.

"У своєму щорічному зверненні до нації Путін міг похвалитися лише поверненням "священного" Криму в лоно матінки-Росії і пояснити, що всі біди Росії - через ненависть Заходу. Володимире, якщо це все, то вам краще мовчати", - підсумовує журналіст Forbes.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...