Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ложкін: На роботу в АП рвуться корупціонери та крадії

Субота, 13 грудня 2014, 19:55

Влаштуватися на роботу в Адміністрацію президета прагне маса людей, але більша частина з них - корупціонери зі старою свідомістю.

Про це заявив глава АП Борис Ложкін в інтерв'ю "НВ".

За його словами, людей, які хочуть працювати в АП, він ділить на чотири категорії, найчисленніша з яких - корупціонери, які не "перебудувалися".

"Перша категорія - це ті, хто бачать на посаді джерело отримання доходу. Ця група найчисленніша. Друга - хто щиро хоче працювати, але не до кінця розуміє, як цю роботу виконувати. До них відноситься велика кількість цивільних активістів, незнайомих з менеджментом. Третя - професійні, не корумповані чиновники. Їх небагато, але вони вже з'явилися", - зазначив Ложкін.

До четвертої групи, за його словами, належать ті, "кого ми шукаємо, лідери, які марять процвітанням країни. І таких, як виявилося - вкрай мало".

За словами Ложкіна, ці обставини змусили Банкову провести "кастинг" серед іноземців.

"Саме Ложкін був одним з авторів ідеї залучити в Кабмін іноземних фахівців і доручити їм проведення реформ. Ложкін і зараз наполягає на тому, що чим більше буде іноземців на всіх рівнях органів держвлади, тим краще для країни", - зазначає видання.

Разом з тим Ложкін пропонує терміново прийняти закон, який дозволить таким людям тимчасово займати держпосади без зміни громадянства.

"Багато хто говорить, що у нас достатньо і своїх кадрів. Але бажаючи побачити в новому уряді людей нової якості, без конфлікту інтересів, з високими цінностями, ми почали пошук кандидатів на посади міністрів через національну раду реформ і за допомогою кращих хедхантерів. Але на подив виявили, що підходящих людей - дуже мало", - говорить Ложкін.

Як відомо, до складу нового Кабінету міністрів, затвердженого Верховною радою 2 грудня, увійшли: громадянка США Наталія Яресько в якості міністра фінансів, громадянин Литви Айварас Абромавічус в якості міністра економічного розвитку і торгівлі, а також громадянин Грузії Олександр Квіташвілі в якості міністра охорони здоров'я.

У день призначення на посади міністрів всім трьом було надане громадянство України.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що підбором міністрів в новий уряд Арсенія Яценюка займався особисто голова адміністрації президента Борис Ложкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування